ALLE INFORMATIE OVER ONZE HOCKEYSTICKS -

 

HOCKEYSTICKS KOPEN

HOCKEYSPULLEN.NL DRAAGT GRAAG BIJ AAN HET MAKEN VAN EEN KEUZE VOOR EEN JUISTE HOCKEYSTICK.

BJ HET KIEZEN VAN EEN HOCKEYSTICK ZIJN EEN AANTAL FACTOREN BELANGRIJK.

  • POSITIE IN HET VELD. EEN AANVALLER KIEST VOOR EEN ANDERE STICK DAN EEN VERDEDIGER
  • HET NIVEAU WAAROP JE SPEELT, EEN SPELER IN EEN SELECTIETEAM KIEST VOOR EEN ANDERE STICK DAN EEN RECREANT.
  • BOUW EN LICHAAMSLENGTE. EEN TENGERE DAME ZAL LIEVER EEN LICHTERE STICK KIEZEN. VOOR DE LENGTE VAN DE KINDERSTICKS HEBBEN WIJ EEN ANDERE TABEL. ZIE ONDER “LENGTE HOCKEYSTICK”. VOOR VOLWASSEN SPELERS ZIJN DE MATEN 36.5” - 5” - 38.5” EN 40” BESCHIKBAAR. EEN SPELER DIE LANGER IS DAN 180 CM(DAMES) OF 185CM (HEREN) ZAL EERDER VOOR EEN VERLENGDE STICK KIEZEN. VOOR DE 195+CM  SPELERS HEEFT HOCKEYSPULLEN.NL  40” STICKS.

 

STICKS WORDEN GEMAAKT IN DIVERSE CURVES VARIËREND TUSSEN 16MM EN 25MM, WAARBIJ 25MM DE MAXIMALE CURVE IS. DEZE CURVE IS CONFORM DE REGELS VAN DE HOCKEYBOND. DOOR EEN STICK OP EEN GLADDE ONDERGROND (TAFEL) TE LEGGEN KAN MEN DE HOOGTE VAN DE CURVE METEN. DAARNAAST ZIJN ER VERSCHILLENDE BUIGINGEN BIJ DE HAAK. HOE DICHTER DE BUIGING BIJ DE HAAK LIGT, HOE KROMMER DE HAAK T.O.V. DE STEEL STAAT. DE VERSCHILLEN ZIJN:

 

MID BOW DE BUIGING BEGINT HOGER IN DE STICK, CA.30 CM VANAF DE HAAK, EN WORDT GEBRUIKT VOOR HET VERDEDIGENDE SPEL.

 

LOW BOW DE BUIGING BEGINT CA 24 CM VANAF DE HAAK EN WORDT GEBRUIKT VOOR AANVALLEND SPEL DAAR HEEFT DE MIDDENVELDER HET MEEST PROFIJT VAN HEEFT.

 

EXTREME LOW BOW DE BUIGING BEGINT CA. 20 CM VANAF DE HAAK EN IS UITERMATE GESCHIKT VOOR DE AANVALLER. DOOR DE LAGE BUIGING IS DEZE OOK GESCHIKT VOOR HET SLEPEN. DE KROMMING/BUIGING VAN DE HAAK ZORGT ERVOOR DAT DE BAL LANGER AAN DE STICK BLIJFT. DAT IS BIJ HET SLEPEN BELANGRIJK OMDAT JE BIJ HET SLEPEN VERDER VANACHTER HET LICHAAM DE BAL MEENEEMT IN DE SLEEPSLAG. ER ZIJN OOK SLEEPSTICKS DIE AAN DE PLATTE KANT VAN DE STICK EEN GLEUF HEBBEN, DAT BEVORDERT HET SLEPEN ENORM. DE EXTRA POWER DIE HIERMEE WORDT GECREËERD IS SUPER.

 

NIET ALLE MERKEN GEBRUIKEN DEZELFDE TITELS VOOR DE BUIGINGEN. ZO HEEFT GRAYS DE BUIGINGEN

-ULTRABOW  (MID BOW)

-DYNABOW  (LOW BOW)

-JUMBOW    (EXTR.LOW BOW)

 

OOK DE TERM PRO BOW WORDT GEBRUIKT EN DEZE VALT OOK ONDER DE EXTREME LOW BOW.

 

GEWICHT VAN DE STICK.

  • ULTRA LIGHT (UL) OF EXTRALIGHT (XL) 480-520 GRAM
  • LIGHT (L) 520-550 GRAM
  • MEDIUM (M) 560-590 GRAM

 HET GEWICHT “M” WORDT ZELDEN GEMAAKT.

 

HET VOORDEEL VAN EEN LICHTE OF LICHTERE STICK IS DAT JE SNELLER BENT BIJ HET TECHNISCHE SPEL, DENK AAN DE AANVALLER. EEN VERDEDIGER ZAL VEELAL EEN ZWAARDERE STICK KIEZEN.

 

DE SAMENSTELLING VAN STICKS IS ERG VARIABEL. HOUTEN STICKS IN SENIOR MATEN WORDEN STEEDS MINDER GEKOCHT/GEBRUIKT. EEN OUDER DIE THUIS MET ZIJN OF HAAR KIND WIL HOCKEYEN KIEST VANWEGE DE PRIJS VOOR BIJVOORBEELD EEN HOUTEN STICK.

COMPETITIE SPELERS EN RECREANTEN/TRIMMERS GEBRUIKEN DE COMPOSITE STICK.

DE VERHOUDING IN DE STICK TUSSEN DE VERSCHILLENDE MATERIALEN BEPAALT DE STIJFHEID EN SLAGKRACHT. DE VERSCHILLENDE MATERIALEN ZIJN:

  • GLASFIBER, VEELAL GEBRUIKT BIJ DE EENVOUDIGE STICK M.N. JUNIOR STICKS
  • CARBON WORDT IN VERSCHILLENDE HARDHEDEN EN PERCENTAGES VERWERKT IN DE STICKS.
  • ARAMIDE IS HARDER DAN CARBON EN WORDT VAAK IN EEN KLEIN PERCENTAGE TOEGEVOEGD.

 

HOE HARDER DE STICK HOE SNELLER DE BAL VAN DE STICK KAATST WAARDOOR DE CONTROLE LASTIGER IS.

 

BIJ HOCKEYSPULLEN.NL HEEFT U EEN RUIME KEUZE IN DE MERKEN: ADIDAS HOCKEYSTICKS-BRABO HOCKEYSTICKS-DITA HOCKEYSTICKS-GRAYS HOCKEYSTICKS-GRYPHON HOCKEYSTICKS-OSAKA HOCKEYSTICKS-RITUAL HOCKEYSTICKS-ROFY HOCKEYSTICKS –TK HOCKEYSTICKS.

 

HOCKEYSPULLEN.NL HEEFT OOK EEN SHOWROOM WAAR U VAN HARTE WELKOM BENT. DAAR KUNT U DE STICKS UITTESTEN EN WORDT U DESKUNDIG GEADVISEERD. VOOR DE OPENINGSTIJDEN VAN DE SHOWROOM VERWIJZEN WIJ U NAAR DE SITE.

 

 

 

 

ALLE HULP BIJ HET BEPALEN VAN DE STICKLENGTE –

 

LENGTE HOCKEYSTICK:

HIERBIJ MAKEN WIJ ONDERSCHEID IN JUNIOR HOCKEYSTICKS EN SENIOR HOCKEYSTICKS.

HET AANSCHAFFEN VAN EEN JUNIOR/JEUGD HOCKEYSTICK IS OVER HET ALGEMEEN NIET EENVOUDIG.

ER BESTAAN VERSCHILLENDE THEORIEËN OVER HET BEPALEN VAN DE JUISTE LENGTE.

HOCKEYSPULLEN HANTEERT DE RICHTLIJN DAT DE STICK NIET BOVEN HET HEUPBEEN MAG UITSTEKEN. OOK KAN MEN DE NAVEL ALS RICHTLIJN NEMEN, WANT DE NAVEL EN HET HEUPBEEN ZITTEN OP GELIJKE HOOGTE. HET BEPALEN VAN DE JUISTE LENGTE ZORGT ERVOOR DAT HET KIND OPTIMAAL HOCKEYPLEZIER HEEFT.

EEN TE LANGE STICK MAAKT DAT HET KIND DE SCHOUDERS OPTREKT EN TE RECHT OP STAAT BIJ HET SPELEN VAN DE BAL. DE SLAGKRACHT EN CONTROLE GAAN DAARDOOR TENIET. EEN TE KORTE STICK GEEFT PROBLEMEN BIJ HET SLAAN. DE SLAGKRACHT IS MINDER EN HET KIND ZAL VEEL OVER DE BAL SLAAN.

EEN JUISTE KEUZE BEVORDERT DE TECHNIEK EN DAARMEE HET HOCKEYPLEZIER.

DE JUISTE LENGTE IS TE BEREKENEN. OP DE STICK WORDT ALTIJD HET AANTAL INCHES WEERGEGEVEN. U DEELT DE LENGTE DIE U OPMEET DOOR 2.54 (ZIJNDE 1 INCH) EN U WEET WELKE LENGTE U NODIG HEEFT VOOR UW KIND.

TER ONDERSTEUNING HIERBIJ EEN TABEL MET RICHTLIJNEN VOOR HET MAKEN VAN UW KEUZE.

 

 

 

DE MEESTE VOLWASSEN SPELERS GEBRUIKEN 36.5”, MAAR ER BESTAAN VERLENGDE STICKS DIE GESCHIKT ZIJN VOOR SPELERS DIE LANGER ZIJN.

BIJ HET KIEZEN VOOR EEN VERLENGDE STICK IS DE LICHAAMSLENGTE BELANGRIJK. BOVEN DE 180 CM VOOR DAMES EN 185 CM VOOR HEREN IS DE KEUZE VOOR EEN VERLENGDE HOCKEYSTICK AAN TE BEVELEN. OOK SPELERS MET RUGKLACHTEN KUNNEN KIEZEN VOOR EEN VERLENGDE HOCKEYSTICK.

DE HOCKEYSTICKS ZIJN IN DE LENGTES 38.5” 39.5” EN 40” LEVERBAAR.

 

 

 

 

ALLE INFORMATIE OVER ONZE HOCKEYSCHOENEN -

 

HOCKEYSCHOENEN KOPEN VIA EEN WEBSHOP ZAL NIET VOOR IEDEREEN EVEN EENVOUDIG ZIJN. OM DIE REDEN WIL HOCKEYSPULLEN.NL DE HOCKEYSPELER GRAAG HELPEN BIJ ZIJN OF HAAR KEUZE.

 

OM EEN JUISTE SCHOEN TE KIEZEN MOET JE VOORAF GOED GEÏNFORMEERD ZIJN, WANT DE KEUZE VAN DE SCHOEN MOET BIJDRAGEN TOT HET HOCKEYPLEZIER VAN ELKE SPELER/STER. EEN VERKEERDE KEUZE KAN HET OPTIMALE HOCKEYPLEZIER BELEMMEREN. ALS MEN ZONDER SCHOENPROBLEMEN KAN HOCKEYEN KOMT DIT TEN GOEDE VAN HET SPEL. DAARNAAST KAN EEN JUISTE KEUZE VOOR DE SCHOEN BLESSURES EN PROBLEMEN VOORKOMEN.

 

LET BIJ DE KEUZE VOORAL OP DE SAMENSTELLING EN EIGENSCHAPPEN VAN DE HOCKEY SCHOENEN. DENK DAARBIJ AAN DE DEMPING/PASVORM/GRIP EN STEUN. KORTOM DE TOTALE DRAAGCOMFORT.

 

VOOR DE GRIP MOET JE LETTEN OP DE ZOOL (NOPPENCONSTRUCTIE) VOOR WELKE ONDERGROND DEZE GESCHIKT IS. EEN WATERVELD VRAAGT OM EEN ANDERE NOPPEN CONSTRUCTIE DAN EEN ZAND INGESTROOID VELD.

DENK DAARBIJ AAN HET WEGGLIJDEN – VERMINDERDE GRIP – MET HET VELD. EEN KLEINE NOPPEN CONSTRUCTIE, WAARBIJ DE NOPPEN DICHT BIJ ELKAAR STAAN GEEFT OP WATERVELDEN DE MEESTE GRIP. EEN GROVE CONSTRUCTIE ZAL OP ZAND VELDEN MEER GRIP HEBBEN.

DE STIJFHEID VAN DE SCHOEN KAN VAN GROOT BELANG ZIJN. EEN AANVALLER DIE VEEL METERS MAAKT EN KORTE SPRINTS TREKT ZAL GEBAAT ZIJN BIJ EEN SOEPELER SCHOEN DAARTEGEN OVER STAAT DAT EEN VERDEDIGER VAAK EEN STUGGERE STEVIGE SCHOEN KIEST.

BIJ DE DEMPING MOET ER VOORAL OP GELET WORDEN DAT DEZE IN OVEREENSTEMMING IS MET HET LOOPVERMOGEN EN GEWICHT VAN DE SPELER. EEN ZWARE HOCKEYSPELER ZAL MEER DEMPING NODIG HEBBEN. DE HOCKEY SPELER DIE BLESSUREGEVOELIG IS KIEST OOK VOOR EEN BETERE DEMPING.

DE STABILITEIT VAN DE SCHOEN IS SUPERBELANGRIJK. EEN INSTABIELE SCHOEN ZAL EERDER BLESSURES AAN DE ENKEL EN KNIE VEROORZAKEN. IEMAND WAARBIJ DE LENGTEBOOG VAN DE VOET IS DOORGEZAKT MOET KIEZEN VOOR EEN STEVIGE SCHOEN MET EEN BREED LOOPVLAK. DIT VOORKOMT ZWIKKEN.

DE SCHOEN MOET VOORAL STEVIG OM DE VOETEN SLUITEN. DOOR HET KOPEN VAN GROTE OF TE GROTE SCHOENEN ZAL MEN GAAN SCHUIVEN IN DE SCHOEN MET GEVOLG DAT ER BLAREN ONTSTAAN EN MEN GEEN GOED CONTACT HEEFT MET DE SCHOEN.

DENK DAARBIJ AAN DE SCHAATSERS DIE MET BLOTE VOETEN IN DE SCHAATS GAAN OM EEN OPTIMAAL CONTACT MET DE IJSVLOER TE HEBBEN. DIT BEVORDERT DE PRESTATIES.

ALS U SCHOENEN GAAT PASSEN OF KOPEN DENK DAN VOORAL AAN HET FEIT DAT U HOCKEYSOKKEN MEENEEMT DIE U TIJDENS HET SPORTEN OOK DRAAGT. DE SPORTSCHOENEN VALLEN OVER HET ALGEMEEN IETS KLEINER UIT DAN GEWONE SCHOENEN.

WILT U DE SCHOENEN BESTELLEN VIA INTERNET IS HET VERSTANDIG OM TE KIJKEN WAT DE MAAT VAN DE GEDRAGEN SCHOENEN IS. HEEFT U GEEN ZEKERHEID SCHROOM NIET EN BEL GEWOON MET ONS OM INFORMATIE WAARBIJ WIJ U KUNNEN HELPEN OM DE JUISTE MAAT TE KIEZEN.

LET OP BIJ UW KEUS DAT U NIET VOOR JEUGDSCHOENEN KIEST.

 

KINDERSCHOENEN IS EEN SPECIALE GROEP. DE DEMPING VAN KINDERHOCKEYSCHOENEN IS LAGER DAN BIJ VOLWASSEN HOCKEYSCHOENEN. DIT HEEFT VOORAL TE MAKEN HET LICHAAMSGEWICHT VAN DE SPELER/STER.

BIJ KINDERSCHOENEN GAAT DE FABRIKANT UIT VAN EEN LICHAAMSGEWICHT TOT 40/45 KILO.

 

VOORBEELD: KIND HEEFT MAAT 38 SCHOEN, MAAR WEEGT 35 KILO DAN IS DE KEUS VOOR EEN VOLWASSEN SCHOEN FUNEST VOOR HET HOCKEYPLEZIER EN DUS KAN DIT LEIDEN TOT BLESSURES.

 

KINDERSCHOENEN WORDEN OVER HET ALGEMEEN NIET GROTER GEMAAKT DAN MAAT 40.  DE KINDERSCHOENEN WORDEN GELEVERD MET KLITBAND- EN VETERSLUITING. DE KLITBAND SLUITING WORDT MEESTAL NIET GROTER GEBRUIKT DAN MAAT 35. DE SLUITING IS MAKKELIJK VOOR HET KIND, MAAR DE SCHOEN KAN MINDER STRAK AANGESLOTEN WORDEN.

 

DE VETERSLUITING HEEFT DE MEEST OPTIMALE FUNCTIE ALS DE GEBRUIKER ZOWEL BIJ HET AANTREKKEN ALS UITTREKKEN VAN DE SCHOEN DE VETERS LOSMAAKT EN RUIMTE GEEFT.

 

VERMINDER DE STINKENDE SCHOENEN DOOR NA HET GEBRUIK OP HET HOCKEYVELD DE VETERS LOS TE MAKEN EN DE SCHOEN RUIMTE TE GEVEN OM UIT TE WASEMEN. EVENTUEEL HET ZOOLTJE ERUIT HALEN BEVORDERT HET DROOGPROCES. DAT DE SCHOENEN NAT WORDEN KOMT VEELAL DOOR HET SPELEN OP WATER- OF SEMIWATERVELDEN.

DEGENE DIE INLEGZOLEN HEEFT VAN EEN PODOLOOG ZAL MOETEN KIEZEN VOOR EEN SCHOEN WAARBIJ DE BINNENZOOL MAKKELIJK UIT DE SCHOEN TE HALEN IS. DENK HIERBIJ AAN ASICS HOCKEYSCHOENEN. OM DE MAAT TE BEPALEN KAN MEN NA HET UITHALEN VAN DE BINNENZOOL ZIJN OF HAAR EIGEN ZOOLTJES OP ELKAAR LEGGEN OM DE JUISTE MAAT TE KIEZEN.

 

HOCKEYSPULLEN HEEFT DE BELANGRIJKSTE MERKEN SCHOENEN IN HAAR COLLECTIE: ADIDAS –  ASICS  – DITA - GRAYS – SALOMON.

 

 

 

 

ALLE INFORMATIE OVER ONZE HOCKEY SCHEENBESCHERMERS  -

 

 

BIJ DE SCHEENBESCHERMERS IS HET SOMS LASTIG OM TE WETEN WELKE MAAT JE NODIG HEBT.

HIERBIJ HEBBEN WE EEN MAAT TABEL GEMAAKT DIE EEN INDICATIE GEEFT VOOR WELKE MAAT U MOET GAAN BIJ UW LENGTE.

 

LENGTE                                 MAAT

 

98cm - 116cm                        XXS

 

116cm - 134cm                      XS

 

134cm - 152cm                      S

 

152cm - 170cm                      M

 

170cm - 188cm                      L

 

188cm +                                XL