Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
15 Aug 2017

Hockeystick Kopen? Tips!

 

HOCKEYSTICKS KOPEN

Hockeyspullen.nl draagt graag bij aan het maken van een keuze voor een juiste hockeystick.

Bj het kiezen van een hockeystick zijn een aantal factoren belangrijk.

  • Positie in het veld. Een aanvaller kiest voor een andere stick dan een verdediger
  • Het niveau waarop je speelt, een speler in een selectieteam kiest voor een andere stick dan een recreant.
  • Bouw en lichaamslengte. Een tengere dame zal liever een lichtere stick kiezen. Voor de lengte van de kindersticks hebben wij een andere tabel. Zie onder “lengte hockeystick”. Voor volwassen spelers zijn de maten 36.5” - 5” - 38.5” en 40” beschikbaar. Een speler die langer is dan 180 cm(dames) of 185cm (heren) zal eerder voor een verlengde stick kiezen. Voor de 195+cm  spelers heeft Hockeyspullen.nl  40” sticks.

 

Sticks worden gemaakt in diverse curves variërend tussen 16mm en 25mm, waarbij 25mm de maximale curve is. Deze curve is conform de regels van de hockeybond. Door een stick op een gladde ondergrond (tafel) te leggen kan men de hoogte van de curve meten. Daarnaast zijn er verschillende buigingen bij de haak. Hoe dichter de buiging bij de haak ligt, hoe krommer de haak t.o.v. de steel staat. De verschillen zijn:

 

Mid Bow de buiging begint hoger in de stick, ca.30 cm vanaf de haak, en wordt gebruikt voor het verdedigende spel.

 

Low Bow de buiging begint ca 24 cm vanaf de haak en wordt gebruikt voor aanvallend spel daar heeft de middenvelder het meest profijt van heeft.

 

Extreme Low Bow de buiging begint ca. 20 cm vanaf de haak en is uitermate geschikt voor de aanvaller. Door de lage buiging is deze ook geschikt voor het slepen. De kromming/buiging van de haak zorgt ervoor dat de bal langer aan de stick blijft. Dat is bij het slepen belangrijk omdat je bij het slepen verder vanachter het lichaam de bal meeneemt in de sleepslag. Er zijn ook sleepsticks die aan de platte kant van de stick een gleuf hebben, dat bevordert het slepen enorm. De extra power die hiermee wordt gecreëerd is super.

 

Niet alle merken gebruiken dezelfde titels voor de buigingen. Zo heeft Grays de buigingen

-Ultrabow  (Mid Bow)

-Dynabow  (Low Bow)

-Jumbow    (Extr.Low Bow)

 

Ook de term Pro Bow wordt gebruikt en deze valt ook onder de Extreme Low Bow.

 

Gewicht van de stick.

  • Ultra Light (UL) of ExtraLight (XL) 480-520 gram
  • Light (L) 520-550 gram
  • Medium (M) 560-590 gram

 Het gewicht “M” wordt zelden gemaakt.

 

Het voordeel van een lichte of lichtere stick is dat je sneller bent bij het technische spel, denk aan de aanvaller. Een verdediger zal veelal een zwaardere stick kiezen.

 

De samenstelling van sticks is erg variabel. Houten sticks in senior maten worden steeds minder gekocht/gebruikt. Een ouder die thuis met zijn of haar kind wil hockeyen kiest vanwege de prijs voor bijvoorbeeld een houten stick.

Competitie spelers en recreanten/trimmers gebruiken de composite stick.

De verhouding in de stick tussen de verschillende materialen bepaalt de stijfheid en slagkracht. De verschillende materialen zijn:

  • Glasfiber, veelal gebruikt bij de eenvoudige stick m.n. junior sticks
  • Carbon wordt in verschillende hardheden en percentages verwerkt in de sticks.
  • Aramide is harder dan Carbon en wordt vaak in een klein percentage toegevoegd.

 

Hoe harder de stick hoe sneller de bal van de stick kaatst waardoor de controle lastiger is.

 

Bij Hockeyspullen.nl heeft u een ruime keuze in de merken: Adidas Hockeysticks-Brabo Hockeysticks-Dita Hockeysticks-Grays Hockeysticks-Gryphon Hockeysticks-Osaka Hockeysticks-Rofy HockeysticksTK Hockeysticks.

 

Heeft u nog vragen of wilt u assistentie bij het kiezen van de juiste stick neem dan contact op met Hockeyspullen.nl , telefonisch 033-4655564 , per mail [email protected]  of via de chat.

Hockeyspullen.nl heeft ook een showroom waar u van harte welkom bent. Daar kunt u de sticks uittesten en wordt u deskundig geadviseerd. Voor de openingstijden van de showroom verwijzen wij u naar de site.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen